logo-image

Utställningar 2024

21/1-4/2 Skaraborgs konstgrafiska verkstad   

Det blir en grafikutställning där ett 20-tal av föreningens medlemmar är representerade. Teknikerna som förekommer på utställningen är bl.a. koppargrafik, seriegrafi, collografi och digital grafik.

I det vackra och charmiga 1800-tals Rosahuset i Skövde har verkstaden sina lokaler alltsedan föreningen bildades 1981. Verkstaden är en kollektivverkstad inriktad på konstgrafik och drivs som en ideell förening. Föreningen har ca 60 medlemmar som arbetar med ett flertal grafiska tekniker.

(Verkstaden hålls öppen tisdagar och torsdagar för allmänheten och då ges det möjlighet att komma och titta på konstnärernas alster.)

Mer info www.skaraborgskonstgrafiska.se

 

3/3-17/3 Julia Kabell

Jag är född och uppvuxen i skogen utanför Unnaryd i Hallands län, Smålands landskap. Bortsett från två års studier på konstgrafiklinjen på Östra Grevie folkhögskola är jag självlärd och har haft skapande som passion hela livet. Jag arbetar främst i olja eller äggtempera men även i akvarell och digitala uttryckssätt.

Mitt konstnärliga arbete präglas av min uppväxt i skogen och rotar sig i en djup förundran, frustration och nyfikenhet kring oss människor och vår relation till vårt habitat. Jag blandar figurativt och abstrakt måleri med färg och form till drömska kompositioner där symboliken är central. Med avstamp i ekopsykologin vill jag genom mitt arbete belysa den existensiella gemenskap vi har med resten av naturen.

Hemsidesadress: www.juliakabell.com
Instagram: juliakabellart
Facebook: Galleri Elston

20/4-21/4 Konstvandring

Konstnärer med Tibroanknytning öppnar sina ateljéer.

8/9-22/9 Louise Hävre

Verkar och lever i sin ateljé på Öland. Louise målar mestadels i olja. Där återfinns ofta speglingar, trappor och valv, där betraktaren kan möta sig själv och ofta hitta en hjälpande kraft.

Hennes måleri anknyter med sin abstrakta expressionism till en stark kollektiv symbolik. I verken finns ett flöde och en styrka som lämnar plats åt betraktaren att kunna träda in i målningarna. Vi kopplas samman med mikro - och makrokosmos, det blir en resa för reflektion i vårt hemliga liv. Där man kan skapa sin egen tolkning och plats i hennes kraftfulla och uttrycksfulla målningar.

20/10-3/11 Jan-Åke Andersson & Stefan Andersson

POTTER OF POETRY
en filosofisk keramiker
Mina känslor uttrycks i mitt arbete med leran. 
I verkstaden får den mjuka leran sin form och sina ytstrukturer för att sedan brännas och i ett hav av eld få olika färger och skiftningar. 
Lågan är min pensel. 
Elden är min vän. 
Jan-Åke Andersson 
Yrkesverksam Tibrokeramiker
sedan 44 år. 

 

Stefan Andersson är krukmakare bosatt i Leksand. Hans vedbrända bruksgods finns på restauranger och hos samlare över hela världen. I Sverige kan du äta på hans tallrikar på restauranger som Frantzén och Hantverket. År 2010 och 2015 fick Stefan Konstnärsnämndens eftertraktade arbetsstipendium för sitt arbete och är idag en av våra främsta krukmakare. Han är också en mycket uppskattad keramiklärare och arrangerar varje år Sveriges största sammankomst av keramiker. /THEWAWESWEMAKE

På de flesta sätt är jag en krukmakare. Men jag gör inga stora serier, utan lägger tid på research – förståelse. Jag fördjupar mig i grunden för det vi omger oss med och studerar uttryck som industrialismen har suddat bort. Funktionella krukor har sina gränser och leran sitt eget liv – förutsättningar som lockar mig att arbeta med hängiven precision. Jag upplever att små beslut vid drejskivan, glasyr och bränning ingjuts i krukorna och ger dem karaktär. Inget föremål är det andra likt efter dagar och nätter i en vedugn men redan när jag kilar in mig tar jag grundläggande beslut om deras personlighet.

1/12 ”Årets skörd” kl 14-17  

Kom och se allt vad som köpts in under året för medlemsavgiften under året. Här finns verk från alla våra utställare och även inköpta verk på andra utställningar. Missa inte att se denna samlingsutställning!


Klockan 18.00 sker den stora utlottningen

av vinster bland föreningens medlemmar. Vi lottar ut konst för  ca 75 000 kronor beroende på medlemsantalet vid utlottningstillfället.

 

Här kan du läsa om vår alldelses speciella utställning Tibro Målar

Här kan du läsa om våra tidigare utställare