Utställningar 2019/blocking-logo-ensam.jpg

 

Öppettider (under utställningar)  
söndag 14-17  onsdag 18-20  lördag 11-13
Parkgatan 1
Grupper kan boka andra tider, tel 0725-88 10 77

 

20/1-3/2 Ingrid Tengelin & Dagny Mikko

Ingrid Tengelin:

Tibrokonstnär som målar i olja och arbetar med olika grafiska tekniker.
” Jag målar främst figurativt och har en symbolik i bilderna. Djur är fascinerande och vi ikläder dem mänskliga egenskaper och naturligtvis tvärtom. Grafiken passar mig bra eftersom det är en kombination av skapande och hantverkskunnande. Det är på Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad som jag etsar och trycker.” 

Dagny Mikko:

Några rader om mig: Jag är född i Korpilombolo i Norrbotten och bor sedan 2000 i Skövde. Jag arbetar med akvarell, tempera, grafik, träreliefer och skulpturer i kalksten. Både abstrakt och föreställande. Jag vill uttrycka känslor, stämningar, händelser och relationer.3/3-17/3 Lars-Åke Åberg

Husets sysmboliska värde har länge intresserat mig. Det första huset högg jag ut någon gång i början av 1990-talet i klassisk Carraamarmor. Arbetet fortsäter i en ännu oavslutat process - mitt försök att gestalta livet. I husets form finns det regelbundna och beräknande som är riskfritt och inger trygghet. Men jag vill också ha stenens naturliga ytor, oregelbundna och utmanande som ger de nödvändiga konstrasterna - precis som livet självt./aberg_hus_1.jpg

Konstvandring i Tibro 13-14 april kl 10-17

En underbar helg med möten och konst i alla former.
Start och samlingsutställning på Ateljé Blocking. Där hämtar du också startkort/karta och du får information.

Besök minst tio utställningslokaler utöver Ateljé Blocking – då kan du delta i ett stort lotteri, där alla konstnärer finns representerade.


15/9-29/9 Anders Magnusson & Gunnar Magnusson

Ett spännande möte - två bröder med tibroanknytning!


Gunnar Magnusson:

Jag är uppväxt i Tibro och växte in i trakterna och landskapen runt samhället. Farfar byggde sitt hus i Hörnebo och jag såg ofta ut över landskapen med fascination. Under åren har jag gått på konstskola och undervisat i bild i Stockholm. Periodvis vistas jag på Öland och jag hoppas att mina bilder speglar upplevelsen från dessa två platser. 
 Anders Magnusson

Är född 1948 och uppvuxen i Tibro.Morfar var bildhuggaren Carl Löfving. Konststudier i Sthlm. Var under många år bildlärare i huvudstaden, bl a på Södra Latin. Visade tidigt sina konstnärliga alster. För att nämna några utställningar: deltog i utställningen ”Unga Tecknare” på Nationalmuseum i mitten av 70-talet och har varit med på Liljevalchs Vårsalong ett par gånger. Anders har även arbetat som illustratör och medverkat i flera produktioner på SVT.

Sedan 70-talet bosatt i Vaxholm, men har sin ateljé i Grisslehamn på Väddö.

 

20/10-3/11 Moa Andersson
Moa ifrågasätter genom sina skulpturer och målningar den vedertagna bilden av tanten som en snäll vän och bullbakande varelse. Moa vill förändra synen på kvinnligt åldrande och skapar rebelliska "tanter", som utmanar.

"Jag gillar bäst att skulptera men nu har det blivit en hel del måleri också."1/12 ”Årets skörd” kl 14-17

Kom och se allt vad som köpts in under året för medlemsavgiften under året. Här finns verk från alla våra utställare och även inköpta verk på andra utställningar. Missa inte att se denna samlingsutställning!

Klockan 18.00 sker den stora utlottningen
av vinster bland föreningens medlemmar. Vi lottar ut konst för  ca 70 000 kronor beroende på medlemsantalet vid utlottningstillfället.

Här kan du läsa om vår alldelses speciella utställning Tibro Målar

Här kan du läsa om våra tidigare utställare

Välkommen 
Tibro Konstförening
Ateljé Blocking
 

Nyhetsbrev

Länkar