Utställningar 2022

/blocking-logo-ensam.jpg

 

 

Ateljé Blocking, Parkgatan 1, Tibro


Öppettider (under utställningar)

söndag 14-17  onsdag 18-20  lördag 11-13
Grupper kan boka andra tider, tel 072-588 10 77

2022

23/1-6/2 Sofia Bergman    

"Jag låter min blick vila över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. När jag skapar mitt glas är det till största delen bruksglas. Den ena konstformen ger näring och inspiration till den andra!"

Sofia Bergman har sin ateljé i Ulvesund, utanför Ljungskile samt i Göteborg.
Vid sidan om måleriet är Sofia glasformgivare och arbetar nere i Glasriket.

 

6/3-26/3 Peter Prütz

Landskap, natur och stadsmotiv är motiv som jag målar. Har sedan 3 år atelje i Västergötland och har lockats av många motiv i omgivningen, fågelsjön Östen och motiv i Valledalen mm. Äldre bilar glider ibland förbi och då sätts fantasin och nostalgin igång som resulterar i målningar.

 

Jag målar i olika tekniker. Olja, akryl, akvarell och gouache. Mest målar jag på linneduk. Ibland också på pannåer av olika material. Akvarellerna målas på Arches handgjorda akvarellpapper.

 

Konstvandring i Tibro 23-24 april kl 10-17    

En underbar helg med möten och konst i alla former.


Start och samlingsutställning på Ateljé Blocking. Där hämtar du också startkort/karta och du får information.

 

Besök de andra utställningslokalerna utöver Ateljé Blocking – då kan du delta i ett stort lotteri, där alla konstnärer finns representerade.

 

11/9-25/9 Morgan Ekerås

Morgan Ekerås är verksam konstnär i Göteborg och arbetar främst i akvarell och olja. Morgan har arbetat som konstnär sedan 90-talet. Motiv och inspiration hämtar han gärna från gamla kvarter och miljöer med historia och patina i väggarna. Bohusläns stillhet och karghet är också något som finns i många motiv.

 

Mogan har studerat på ett antal konstskolor bl a i Göteborg och Paris. Han har haft ett flertal separatutställningar och samlingsutställningar.

 

Han driver sedan ett par år tillbaka Ateljé Ekerås, som ligger vid Stigbergstorget och där bedrivs även kurs- och event verksamhet.

23/10-6/11 Aulikki Ravelin & Marita Löfgren

Aulikki Ravelin skulpterar helst i keramik men också med andra material. Keramiken bränns i raku-teknik som gör att leran får en gråsvart lite metallisk yta. Hon inspireras av gamla hantverkstekniker som hon ofta kommit i kontakt med i sitt yrke som lärare i förgyllning på Tibro Hantverksakademi. Aulikki har gått Konsthantverksutbildning med keramik som inriktning på Hellidens Folkhögskola i Tidaholm.


Marita Löfgren arbetar som lärare inom dekorativt måleri på Tibro Hantverkakademi i Tibro. Hon har även eget företag inom konsthantverk, formgivning och måleri. Hon brinner för de gamla traditionella teknikerna men på ett nyskapande sätt. Hon kommer att visa måleri och skulptur i blandade tekniker.


Aulikki bor i Karlsborg och Marita i Tibro, de har en gemensam ateljé i Tibro.

 

19/11 & 20/11 Börje Larsson kl 14-17

Välkomna till en utställning med Börje Larsson från Tibro, som plockat fram godbitar ur sitt arkiv - Börje, som växlade från företagare till konstnär.

Börje hämtar inspiration från ljus och natur. Att fånga skeendet och rörelsen är viktig och det skapar rytm i målningarna.

Denna extrainsatta utställning visas lördag-söndag kl 14-17

 

27/11 ”Årets skörd” kl 14-17  

Kom och se allt vad som köpts in under året för medlemsavgiften under året. Här finns verk från alla våra utställare och även inköpta verk på andra utställningar. Missa inte att se denna samlingsutställning!

 

Klockan 18.00 sker den stora utlottningen
av vinster bland föreningens medlemmar. Vi lottar ut konst för  ca 75 000 kronor beroende på medlemsantalet vid utlottningstillfället.

Här kan du läsa om vår alldelses speciella utställning Tibro Målar

Här kan du läsa om våra tidigare utställare

Välkommen 
Tibro Konstförening
Ateljé Blocking
 

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar