Utställningar 2018

/blocking-logo-ensam.jpg

 

Öppettider (under utställningar)  
söndag 14-17  onsdag 18-20  lördag 11-13
Parkgatan 1
Grupper kan boka andra tider, tel 0725-88 10 77

 

21/1-4/2 Susanne Nyholm

Susanne Nyholm målar i blandteknik (tusch, akryl och akvarell). Bilderna är inspirerade av livet, samt fascinationen av människor och speglar möten, stämningar, episoder, själen samt hur de olika människorna hänger ihop.

Susanne har ett gediget CV med många utställningar i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland och Frankrike.

Född i Stockholm och utbildad på kvällskurser på Konstfack och Berghs Reklamskola. Susanne är sedan slutet på 80-talet verksam och bosatt på Öland".

/all-dressed-up-with-a-broken-heart-2.jpg

4/3-18/3 Christina Lindberg

Christina Lindberg:  "Mina skulpturer flyger, gungar, klättrar och utmanar tyngdlagen. De berättar en historia, fångar uppmärksamhet eller skapar en stämning.

Jag arbetar i stengodslera och porslin, rakubränner för att hitta den råa, svarta känslan och den sköra krackelerade ytan. Min kärlek till lera började för mer än 20 år sedan och varje skulptur är unik. Jag har min ateljé vid Vätterns strand i Hjo.


Konstvandring i Tibro 14-15 april kl 10-17

En underbar helg med möten och konst i alla former.
Start och samlingsutställning på Ateljé Blocking. Där hämtar du också startkort/karta och du får information.

Besök minst åtta utställningslokaler utöver Ateljé Blocking – då kan du delta i ett stort lotteri, där alla konstnärer finns representerade.


16/9-30/9 Maria & Stig Seipel

Ett spännande möte - far och dotter - skulptur och design!


Maria Seipel
Förståelse och icke-förståelsen. För mig handlar allting om format, olika format – och vad formatet/-n i sig representerar. Jag intresserar mig för förståelsen om format och ser möjligheter i att gestalta en representation. Om något genererar en osäkerhetsrelation trivs jag.

Nerven finns alltid i nyfikenheten om någots egentliga varande och betydelse, såväl för mig som för dig.

Stig Seipel
Bor i Skövde sedan många år där jag har min ’ateljé’ i garaget. Där står hyvelbänken som jag tagit över efter pappa. Pappa vars fritidsintresse förutom fiske var att snida och skapa i trä. Att som barn se vad som gick att skapa av en träbit gjorde även avtryck hos mig. Efter träbildhuggarskolan i Tibro och arbete i Hörnebo under några år gick jag över till stämjärn och kniv. 1997 hade jag min första utställning med mina figurer och har sedan ställt ut ungefär vartannat år. Är representerad både utomlands och i Sverige.

 

på grund av dödsfall i familjen är utställningen INSTÄLLD

21/10-4/11 Sanna Seppänen    

Sanna Seppänen: "Jag älskar konst men brinner för att kulturen skall få blomma ut"
Jag arbetar med att utveckla kulturell verksamhet och skapar gärna mina verk med utgången att de har något att berätta för dig.

Jag är verksam i mellansverige, i Mariestad drev jag ett Kulturcenter med syfte att alla barn och unga skall ha mer kultur och bor sedan några år i Dalarna, i Leksands kommun och skapade under sommaren Skulpturparken på Axel Muthes Hildasholm

2/12 ”Årets skörd” kl 14-17

Kom och se allt vad som köpts in under året för medlemsavgiften under året. Här finns verk från alla våra utställare och även inköpta verk på andra utställningar. Missa inte att se denna samlingsutställning!

Klockan 18.00 sker den stora utlottningen
av vinster bland föreningens medlemmar. Vi lottar ut konst för  ca 70 000 kronor.

Här kan du läsa om vår alldelses speciella utställning Tibro Målar

Här kan du läsa om våra tidigare utställare

Välkommen
Tibro Konstförening
Ateljé Blocking
Parkgatan 1, Tibro

öppettider
under utställning:

söndagar 14-17
onsdagar 18-20
lördagar 11-13

Nyhetsbrev

Länkar